Rendkívüli osztalékot is fizet idén a MOL

gazdaság
2023 április 05., 09:25

A MOL az alaposztalékot 100-ról 150 forintra növelné, valamint közel 200 forintnyi rendkívüli osztalékot is adna részvényeseinek - vette észre az Index a cég közleményét tőzsde honlapján. A vállalat így körülbelül 280 milliárd forint osztalékot fizetne ki a tavalyi évi teljesítmény alapján.

A februári gyorsjelentés alapján a MOL-csoport nettó eredménye 628,3 milliárd forint volt tavaly, míg az értékesítés nettó árbevétele meghaladta a 9868 milliárd forintot. Mindkét érték jelentősen nőtt az egy évvel korábbi eredményekhez képest.

Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor
photo_camera Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója és Orbán Viktor Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher/MTI/MTVA

A nagyobb osztalékok miatt viszont kérdésessé válhat, hogy marad-e elég pénze a MOL-nak a budapesti repülőtér megvásárlására. Ferihegy megszerzése régi terve a kormánynak. A tárgyalások 2021 novemberben kezdődtek meg, melyen a vételi oldal konzorciumának részeként a MOL is jelen volt.

A repülőtér azóta még mindig a német AviAlliance többségi tulajdonában van, azonban Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter tegnap arról beszélt, hogy szerinte a tárgyalásokat még ebben az évben le lehet zárni.