Nem korlátozza tovább Putyint a Twitter

TECH
2023 április 08., 14:22

Megszüntette a Twitter a Kremlhez kapcsolódó fiókokra vonatkozó korlátozását, így mostantól például Vlagyimir Putyin vagy az orosz külügyoldalal is megjelenik a keresésekben és az ajánlottak között. Ahogy az orosz állami média elérését sem korlátozzák többé.

photo_camera Fotó: BEATA ZAWRZEL/NurPhoto via AFP

A korlátozásokat a Twitter azután vezette be, hogy Oroszország tavaly lerohanta Ukrajnát. A közösségi olalak fontos szerepet kapnak a Kreml dezinformációs műveleteiben. A londoni orosz nagykövetség például korábban azt terjesztette, hogy az ukránok a saját lakosságukat és katonáikat lövik, ezért „megérdemlik a kötél általi halált”.

photo_camera Fotó: IDRISS BIGOU-GILLES/Hans Lucas via AFP

Csakhogy pár hónappal később Elon Musk megvette a közösségi oldalt, és nekiállt a cég átalakításának, korábbi korlátozásokat oldott fel, többek között Donald Trumpot is visszaengedte, akinek 2021 januárjában függesztették fel végleg a Twitter-fiókját, miután két bejegyzésben is magasztalta a Capitoliumot megrohamozó rajongóit. Az egyik bejegyzésében például igazi hazafinak nevezve őket. Az erőszak felmagasztalása pedig ellentétes a Twitter tartalompolitikájával, így úgy döntöttek, ez a vége Trump twitterező karrierjének. (Telegraph)