Illés Boglárka példát mutatott a képviselőknek: Orbán Viktor előtt idézett egy nagy klasszikust, történetesen Orbán Viktort

POLITIKA
2023 április 11., 16:54

Fenyegetően közeledik az idő, amikor a mesterséges intelligencia átveszi a kormánypárti képviselők munkáját is. A felszólalások minőségi ugrásáig élvezzük ki a legszebb emberi pillanatokat a parlamentben.

Mert hiába van előre megírva az a beszéd, amiben egy fideszes képviselő, történetesen Illés Boglárka, felmondja a miniszternek, akit Gulyás Gergely játszik, hogy a nemzetre tör az idegen hatalmak zsoldjában álló dollárbaloldal, mégis látszik, hogy izgul a felszólaló.

Pedig a válaszoló miniszter nyugalmat sugároz, szinte csak ötöst nem ad a „kérdésre”, de amikor Illés újra megkapja a szót, idegesen forgatja az előbb felolvasott, majd negyedbe hajtott papírját. Olyan mondatok hagyják el a száját, hogy „nekünk, törvényhozóknak egyértelműen az a feladatunk, hogy ne hagyjunk olyan jogi kiskapukat, ahol a dollárok begurulhatnak. Minden rést be kell tömnünk az idegen hatalmak magyar emberek életének vagy a magyar emberek mindennapjainak a keretét meghatározó befolyásszerzés előtt”.

Aztán feltalálja magát:

„És engedjék meg, hogy egy klasszikussal éljek, hiszen ez a mi hazánk, ez a mi életünk, nincs másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig és nem adjuk fel soha.”

link Forrás

A végére ért, elégedetten huppant a székére, taps a kormánypártiak részéről.

A felszólalást figyelmesen hallgatta végig az azonnali kérdésekre korábban válaszoló Orbán Viktor is. Igazán kár, hogy Gulyás helyett nem ő válaszolt Illés Boglárkának, mert megdicsérhette volna a figyelmes idézetválasztást. Azt ugyanis ő mondta el 2018. március 15-én.

link Forrás

A következő felszólaló Hollik István volt a KDNP részéről. A dollárbaloldalról kérdezte Gulyás Gergelyt, annyival rosszabbul, hogy nem idézett klasszikust.