Új buszjárat lesz Budán

Budapest
2023 április 15., 08:26

A 12. kerületi önkormányzattal való egyeztetés alapján új autóbuszjáratot indít májustól a Budapesti Közlekedési Központ a hegyvidéki területek közösségi közlekedési kapcsolatainak fejlesztése érdekében – közölte a BKK.

A 210-es számjelzésű új járat május 1-én indul, és Észak-Pestről hétköznap a Svábhegyig, hétvégén pedig a Normafáig a belváros és az M3-as metró érintésével fog járni.

A 210-es járat a most autómentes Lánchídon át közlekedik majd. A busz az Istenhegyi úton, az Orbánhegyi úton és az Alagúton keresztül éri el a Lánchidat, és azon keresztül a belvárost, majd az Andrássy úton és a Dózsa György úton át folytatja útját Angyalföld felé. A járat a Gyöngyösi utca és a Királyhágó utca között a 105-ös, onnantól a Svábhegyig, illetve a Normafáig a 212-es busszal halad közös útvonalon.

A felújítás alatt álló Lánchíd 2021. május 20-án.
photo_camera A felújítás alatt álló Lánchíd 2021. május 20-án. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az új 210-es busz a tervek szerint reggeltől kora estig közlekedik, és csúcsidőben 15, csúcsidőn kívül 20 percenként indul majd a végállomásokról.

A közlemény szerint a járat indulásával egyidőben, május 1-től a 105-ös busz követési ideje megváltozik, de a legforgalmasabb közös szakaszon, Németvölgy és Angyalföld között a jelenlegi sűrűséggel indulnak majd a buszok.