Akkora titok, hogy Orbánék mennyiért repülnek, hogy még az adatvédelmi hatóság sem bírta kideríteni

POLITIKA
2023 április 18., 09:49

2018-ban a Honvédség négy olyan repülőgépet vásárolt, amit azóta kormányzati tisztviselők is használnak, amennyiben valamilyen okból nem menetrend szerinti járatokkal utaznak.

Két Airbust, amelyek olyanok, mint a sima utasszállítók, kb. 150 ülőhellyel, ezek hivatalosan csapatszállító gépek. És vettek melléjük két Dassault Falcon 7X-et, amit alapvetően magángépnek fejlesztettek, főként dúsgazdag üzletemberek veszik, 12 - 16 utas fél el rajtuk. Hivatalosan ezek is katonai gépek, de számos esetben kormánydelegációk utaztatására használják.

Szél Bernadett még 2021 őszén, amikor független parlamenti képviselő volt, közérdekű adatigényléssel megpróbálta megtudni, hogy mennyibe kerültek addig Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter utazásai a honvédség repülőgépeivel. Szél a napokban tudta meg, hogy ezt nem tudhatja meg. És nem azért, mert ez hivatalosan titok, hanem azért, mert a magyar állam összes érintett szereplője azt állítja, hogy nem tudja a választ, és ezt az adatvédelmi hatóság el is fogadta.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.