Batiz András felhívta Gönczi Gábort, miért hazudott róla a Tényekben

Média
2023 április 22., 15:58

Batiz András és Gönczi Gábor valaha együtt dolgoztak az RTL-nél. Batizból aztán kormányszóvivő lett az MSZP-SZDSZ-kormány idején, Gönczi pedig a mai kormánypropaganda egyik legismertebb arca a TV2-n.

Batiz most a Partizánban beszélt arról, hogy amikor a Tények lejáratóanyagot készített a hvg.hu egyik újságírójáról, azt mondta Gönczinek: szerinte addig fogja ezt bírni, amíg nem kell olyasvalakiről beszélnie a műsorban, akit amúgy kedvel.

Hamarosan sor került erre is, amikor Batiz elmondása szerint róla terjesztettek hazugságot.

„A 2019-es önkormányzati választás után Karácsony főpolgármester úr felállította a stábját, és jöttek ezek, hogy kiket fog odavinni magával. És akkor jött ez, hogy Gyurcsány embereit, köztük engem is visz a Városházára. Fel se merült soha. (…) Hazugság volt.”

Állítása szerint ezután felhívta Gönczit, aki azzal védekezett, hogy „nem is mi írjuk ezeket, igazából a stúdióban látjuk először”. Batiz szerint „ha így van, akkor az a baj, ha meg nem így van, akkor az a baj”.

link Forrás

A Tényeknek most éppen Juhász Péter korábbi ellenzéki politikustól kellene tizenhatszor bocsánatot kérnie egy bírósági ítélet szerint, de még nem tette meg. Közben a kormány sokmilliárd forintnyi állami hirdetést irányít a TV2-re, csütörtökön erről is kérdeztük Gulyás Gergely minisztert a kormányinfón.

link Forrás

(via Blikk)