A Twitter elkezdte visszaadogatni kék pipáit a nagy elérésű oldalaknak

TECH
2023 április 23., 12:23
Musk, a Twitter és a kék pipa
photo_camera Musk, a Twitter és a kék pipa Fotó: UTKU UCRAK/Anadolu Agency via AFP

Fontos közösségi médiás fejleményről adott hírt vasárnap délután a BBC: több nagy elérésű Twitter-oldal visszakapta a hitelességét (valódiságát) jelző kék pipát a profilján.

A kék pipát a pre-Musk időszakban hozták létre a cég fejlesztői, hogy segítsen megkülönböztetni hírességek, nagyvállalatok profiljait az esetleges hasonmásoktól és hamisításoktól.

Miután Elon Musk felvásárolta a vállalatot, a Twitter elkezdett pénzt kérni ezért a korábban ingyenes szolgáltatatásért, és ezzel párhuzamosan megvonni a hitelességet mutató jelzést több, milliós bázissal rendelkező profiltól is.

Ahogy írtunk róla a héten, többek közt Beyoncé és a Pápa is bukta emiatt a kék pipáját, és sokan kritizálták a döntés miatt a szolgáltatót, többek közt az író Stephen King és a kosaras legenda LeBron James is.

A friss fejlemény az, hogy a Twitter most elkezdte visszaadogatni ezeket a pipákat a nagy elérésű profiloknak, anélkül, hogy azok fizettek volna ezért.

Többek között Beyoncé, Harry Kane, Richard Osman, Victoria Beckham, James O'Brien és Eliot Higgins, a Bellingcat alapítója is visszakapta a pipáját, és többen közülük megerősítették a BBC-nek, hogy nem fizettek ezért.

A Twitter Blue szolgáltatást eredetileg havi 8 dollárért lehetett igénybe venni.

A Twitter hivatalosan nem kommunikálta még a döntést. Az is látszik, hogy többen még nem kapták vissza a pipájukat, pedig korábban viselhették azt, köztük a színész Ryan Reynolds. (BBC)