A szervezők szerint több milliárd kibertámadás érheti a 2024-es párizsi olimpiát

sport
2023 április 24., 17:57

Akár több milliárd kibertámadás is érheti a jövő évi párizsi olimpiát, ez nyolcszor-tízszer több, mint ahánnyal a 2021-es tokiói játékok szervezőinek szembe kellett nézniük – mondta Bruno Marie-Rose, a 2024-es olimpia technológiai igazgatója.

photo_camera Illusztráció: GARDEL BERTRAND / HEMIS.FR/Hemis via AFP

„Az olimpia a világ egyik legtámadottabb eseménye. A technológiai igazgató legszörnyűbb rémálma” – mondta az 57 éves, mérnök végzettségű Marie-Rose, aki az 1988-as szöuli játékokon a 4×100-as futóváltóval bronzérmes volt. Marie-Rose a párizsi olimpia teszt- és integrációs központjának madridi felavatásán beszélt erről.

A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott, 2021-ben megrendezett tokiói játékokat 450 millió kibertámadás érte, ami nyolcszorosa volt a 2016-os riói olimpiát érőknek – mondta Christophe Thivet, a Madridban kialakított információs központ létrehozásáért felelős francia cég egyik igazgatója. A támadásokon felül 4,4 milliárd fenyegetés is érte a tokiói játékokat, vagyis másodpercenként 800. „De ezeknek semmilyen hatásuk nem volt a játékokra. Minden fenyegetést blokkolni tudtunk még a behatolás előtt” – mondta. (MTI)