A Kreml szerint nem igaz, hogy Putyint dublőr helyettesíti

külföld
2023 április 25., 07:11

Visszautasította az orosz elnök hivatala azokat a feltételezéseket, hogy Vlagyimir Putyinnak dublőrje volna, aki a nyilvános szerepléseken helyettesíti.

Vlagyimir Putyin herszoni látogatása a hivatala által 2023. április 18-án közzétett videón.
photo_camera Vlagyimir Putyin herszoni látogatása a hivatala által 2023. április 18-án közzétett videón. Fotó: HANDOUT/AFP

"Valószínűleg hallották már azokat a feltételezéseket, hogy Putyin elnöknek több hasonmása is van, akik dolgoznak helyette, miközben ő egy bunkerben ül" - vezette fel Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője egy oktatási rendezvényen az egybegyűlt fiataloknak. "Ez egy újabb hazugság. Látják, milyen elnökünk van. Rendkívül aktív, alig tudunk vele lépést tartani a munkában" - méltatta Putyin munkabírását és aktivitását.

Putyin amúgy a koronavírusjárvány idején hermetikusan elzárkózott a világtól, személyesen csak hetekig tartó karantén után lehetett találkozni vele, miközben ő maga el sem hagyta a buborékját. Sok elemző szerint ez az elszigeteltség nagyban hozzájárult ahhoz a téves értékítélethez, mely alapján Putyin tavaly februárban végül Ukrajna lerohanásáról határozhatott.

Perszkov Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkárának kijelentésére reagált, aki szerint nem Putyin, hanem egy hasonmása járt a múlt héten Ukrajnában, Herszon megye megszállt területein. Peszkov "nagyon furcsának" nevezte Danyilov kijelentését. (Via MTI)