A papi pályát elhagyó Hodász András barista lett

ÉLET
2023 április 27., 08:02

Kampányt indított a Szemlélek az ellen, hogy egyesek szeretnék kihasználni és saját üzeneteik felhangosításaként eszközölni a pápalátogatást – többek között erről beszélt az ATV-ben a papi pályát nemrég elhagyó Hodász András, a Szemlélek magazin szerzője, aki szerint Ferenc pápa nem politikai okokból érkezik Magyarországra, és nem egy belterjes körhöz, hanem az egész nemzethez kíván szólni.

Hodász elmondta, szerinte nem figyelünk eléggé arra, hogy Ferenc pápa mit mond, pedig „éppen az a fantasztikus”, hogy „jó értelembe vett progresszív üzenetekkel alakítja a jövő egyházának a képét már tíz éve”, és szerették volna néhány nagyon fontos társadalmi kérdésben, „nagyon egyszerű üzenetekkel” megmutatni, hogy „miként vélekedik ezekről a dolgokról”.

Hodász emellett arról is beszélt, hogy mit csinál azóta, hogy elhagyta a papi pályát:

„Dolgozom, élek, ma reggel jöttem vissza például Berlinből, ott nem dolgoztam, egyszerűen csak jól éreztem magam. Több helyen is dolgozom, egyrészt a Szemlélek alkotóközösségéhez is tartozom, ott háttérmunkákat is csinálok és cikkeket is írok, de dolgozom egy kávézóban is. Régóta volt már álmom, hogy ott lehessek egy kávézóban a pult mögött, csinálhassak cappuccinókat, miegymást, most ez megvalósulni látszik. Még betanulásban vagyok, még azért a latte artban nem vagyok nagyon ott, még a szívecske az néha amőba, de tanulom és nagyon szeretem.”