Honvédelmet is tanítanak szeptembertől több iskolában, heti egy órában

oktatás
2023 április 28., 09:36

Új honvédelem tantárgy próbaoktatása kezdődik a következő tanévtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. Közleményük szerint „a tantárgynak köszönhetően a fiatalok olyan honvédelmi ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani”.

A honvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint 2023 szeptemberétől „számos középiskolában, heti egy tanórában” kezdődik meg „a honvédelem elnevezésű tantárgy próbaoktatása”. Azt írták, hogy „az intézmények kiválasztásában a Belügyminisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium is közreműködött”, illetve „a próbaoktatást a Honvédelmi Minisztérium szakemberekkel támogatja”.

Közleményük szerint „a tantárgy oktatásában részt vevő fiatalok a legfontosabb honvédelmi szervezetek és feladatok megismerésén túl elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek egyebek között a kibervédelem és a térképészet területén, valamint elsajátíthatnak egyéb gyakorlati ismereteket is”.

photo_camera Egy résztvevő a honvéd kadét akadályfutó versenyen, amit a Honvéd Kadét Kupa egyik állomásaként rendezett a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar OCR Sport Szövetség a Nógrád megyei Bánkon 2021. május 28-án Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Ehhez hozzátették, hogy „a 2017-ben útjára indult Honvéd Kadét Program célja, hogy tudatosítsa a haza szeretetének és a haza védelmének fontosságát, valamint hozzájáruljon a fiatalok felelős állampolgárrá neveléséhez”. Illetve hogy „a háromszintű Honvéd Kadét Program keretein belül bevezetett honvédelmi alapismeretek tantárgy már több mint 125 magyar oktatási intézményben elérhető, »segítve ezzel a hazájukat szerető, hazafias gondolkodású, és hazájukért tenni akaró fiatalok ismereteinek bővítését«”.

Kiemelt videóink