Hatalmas robbanás volt az orosz haditengerészet krími olajraktáránál

háború
2023 április 29., 10:19

Hatalmas tűz ütött ki Szevasztopolban, az orosz haditengerészet krími olajraktáránál, miután vélhetőleg ukrán dróntámadás érte a tartályokat. Moszkva azt állítja, hogy öt nappal ezelőtt megakadályoztak egy hasonló dróntámadást. Az Oroszország által 2014-ben elfoglalt Krím-félszigeten található az orosz haditengerészet Fekete-tengeri flottájának főhadiszállása. A regionális kormányzó tájékoztatása szerint senki sem sérült meg, a tűzoltók a helyszínen próbálják megfékezni a lángokat.

Tűzoltók a lángoló olajdepó közelében
photo_camera Tűzoltók a lángoló olajdepó közelében Fotó: HANDOUT/AFP

Pénteken az orosz légierő egy sor légicsapást intézett ukrán városok ellen, legalább 25 ember meghalt. Ebből huszonhárman - köztük gyerekek - Umanban, miután bombatalálat ért egy lakóépületet, egy nő és gyermeke pedig Dnyipróban. Az oroszok emellett 51 nap kihagyás után újra támadták Kijevet is. Ukrán jelentés szerint 23 orosz rakéta és drón közül huszonegyet kilőtt az ukrán védelem. (BBC)

link Forrás

Frissítés 12:45: A mintegy 1000 négyzetméteren égő tüzet Mihail Razvozsajev kormányzó szerint eloltották - írja a Reuters.