Boszniában elfogtak egy, a belgrádihoz hasonló tömegmészárlással fenyegetőző 18 éves fiút

bűnügy
2023 május 04., 16:29

Elfogta a boszniai rendőrség azt a 18 éves fiút, aki a közösségi médiában azzal fenyegetőzött, hogy az egy nappal korábbi belgrádi iskolai lövöldözéshez hasonló tettet fog elkövetni szülővárosában, a nyugat-boszniai Bihacon.

A középiskolás fiút a szarajevói Klix.ba szerint a közbiztonság veszélyeztetése és terrorizmus gyanújával fogták el, miután a közösségi médiában azt írta, számára a belgrádi hetedikes diák – aki szerdán kilenc embert gyilkolt meg és további hetet megsebesített – „a legnagyobb király”, és már régóta hasonló lépésre készül ő is a közgazdasági szakközépiskolában, ahová jár.

A boszniai rendőrség közölte, nem ismeretlen számukra a fiatalember, többször is fenyegetőzött már, tavaly is volt egy ilyen ügye, de akkor még fiatalkorú volt, így végül nem emeltek vádat ellene.

photo_camera Fotó: OLIVER BUNIC/AFP

Szerbiát és a környező országokat is megrázta a szerdai iskolai lövöldözés híre. A szerb kormány péntektől háromnapos nemzeti gyászt hirdetett, több iskolában a héten már nincs tanítás, a gyerekekkel inkább az ilyen esetek elkerülési lehetőségeiről beszélgetnek a tanárok. (MTI)