Gálvölgyi János állapota súlyos, de stabil

egészség
2023 május 11., 10:11
Gálvölgyi János, Kossuth-díjas színművész
photo_camera Gálvölgyi János, Kossuth-díjas színművész Fotó: Ózdi Városi Televízió/Youtube

Gálvölgyi János családja csütörtök délelőtt közleményt juttatott el az MTI-hez, amiben azt írják, hogy a Kossuth-díjas színművész állapota súlyos, de stabil.

A közlemény felidézi, hogy Gálvölgyi Jánost szerdán délelőtt családja kórházba szállította, miután súlyos légzési panaszok léptek fel nála. A SOTE klinikáján a színész gondos orvosi ellátásban részesül.

A közleményben az is áll, hogy Gálvölgyi a közeljövőben tervezett előadásait lemondja. Amint a színművész állapotában változás áll be, tájékoztatni fogják a közvéleményt.

A 74 éves Gálvölgyi János szerda reggel lett rosszul II. kerületi otthonában. Idősebbik lánya, Gálvölgyi Dóra 9:40-kor hívott mentőautót a színészhez, miután a férfi nem kapott rendesen levegőt és félrebeszélt. A mentő viszont 30 perc múlva sem volt sehol, és 10.30-kor kiderült, hogy még mindig nem sikerült elindítani az autót.

A diszpécser a tünetek felől érdeklődött, majd a nőre rakta a telefont, miután ő emelt hangon kérte, hogy azonnal küldjenek segítséget.

Végül két lánya szállította kórházba a színészt. Gálvölgyit a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikára vitték, ahol az intenzív osztályra került.

Az Országos Mentőszolgálat később azt közölte, hogy a mentésirányítás úgy ítélte meg, a színész a riasztáskor nem volt közvetlen életveszélyben, de vizsgálják, hogy ez szakmailag helyes döntés volt-e.