Gulyás zöld érvei: ha járhatnak autók a Lánchídon, ő is könnyebben feljut kormányinfó után a Karmelitába

közlekedés
2023 május 11., 13:02

Addig nem száll be a kormány a Lánchíd felújítási költségeibe, amíg nem járhatnak rajta autók, ismételte meg Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón. A hvg.hu kérdésére azt mondta, ezen az se változtat, ha a főváros által meghirdetett lakógyűlésen a többség az autómentes Lánchidat támogatná.

A miniszter zöld megoldásnak nevezte az autós hidat, és személyes példával állt elő: a kormányinfóról csak az Erzsébet hídon át lehet felautózni a Karmelita kolostorba, pedig a Lánchíd közelebb lenne. „Nekem senki ne mondja józan ésszel, hogy a zöldpolitika jegyében ez az álláspont tartható.”

Gulyás megjegyezte, neki nem kell kerülnie, mert a kormányzati autókat felengedik a Lánchídra.

link Forrás

A kormányinfót a Parlament közelében tartják a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében, a Garibaldi utcában. Onnan nyolc perc sétára van a 16-os busz Széchenyi téri megállója, ami a Karmelita mellett tesz le. A BKK utazástervezője szerint mindennel együtt negyedóra az út. (Aki sokallná a nyolc perc sétát, annak ott a 2-es villamos a Parlamentnél, ami pár perc alatt a Széchenyi téren van.)

A sajtótájékoztatón nem merült fel, hogy Gulyás tömegközlekedést is használhatna a belvárosi és budai kormányzati hivatalok közt.

Most csak a BKK járatai, a taxik, a biciklisek és a motorosok hajthatnak át a Lánchídon, a BKK ezt a rendszert tartaná meg a felújítás után is.