Törölték a Tour de Hongrie budapesti szakaszát az időjárás miatt

sport
2023 május 14., 10:14

Az időjárási körülmények miatt neutralizálták a Tour de Hongrie országúti kerékpárverseny vasárnapi zárószakaszát Budapesten. A fennállása 150. évfordulóját ünneplő fővárosban 150 kilométeres etapra került volna sor. A Császár-Komjádi Uszoda elől induló és oda is érkező 9,5 kilométeres körpályát eredetileg 16-szor tették volna meg a versenyzők, de a csapatok a pályabejárás után úgy ítélték meg, hogy a szakasz túl veszélyes. A versenyzők közül sokan mennek a Tour de France-ra is, ők nem akartak kockáztatni.

A neutralizált szakasz rajtja.
photo_camera A neutralizált szakasz rajtja. Fotó: Kristóf Balázs/444

„A biztonsági szempontokat és az esős időjárást figyelembe véve, a csapatokkal egyetértésben elfogadtuk a kérésüket” – mondta Szilasi László versenyigazgató. A szakaszon így nem lesznek sem részhajrák, sem végső befutó, a mezőny nyolc kört teljesít 35 kilométer/órás átlaggal.

A budapesti szakasz útvonala.
photo_camera A budapesti szakasz útvonala. Fotó: Tour de Hongrie/Facebook

Az összetett és a kategóriák végeredményét így a szombati dobogókői szakasz alapján hirdetik ki: a sárga trikót a svájci Marc Hirschi viheti haza, Dina Márton pedig az összetett legjobb pozícióját elfoglaló magyarként fehér trikós lett.