Átadták a Lánchíd pesti hídfőjénél lévő járdákat, az átkelés még odébb van

belföld
2023 május 26., 10:17

Mérsékelt erejű Lánchíd-brékinget robbantott péntek délelőtt a BKK: azt írják, pénteken, "a tervezettnél három hónappal előbb visszakapták a gyalogosok a felújítás alatt álló Lánchíd pesti hídfőjéhez kapcsolódó, a Széchenyi István térnél lévő járdákat".

Ha valaki nem tudja elhelyezni, ez az a rész, ahol a híd oldalán át lehet elsétálni az MTA és a szállodák között. A terület néhány napja még zárva volt arra járó kollégánk szerint, a felújítás korábbi szakaszában így nézett ki:


A közlemény azt írja, a szakaszon elkészült a burkolat, új korlátokat szereltek fel, és korlátok kerültek a pesti hídfőnél lévő háromszögszigetre is, amit az újonnan kialakított zebrák kötnek össze a járdákkal. A BKK szerint a teljes átadásáig a híd továbbra is munkaterület, gyalog a felújítás teljes befejezése után lehet átkelni rajta. Addig a BKK buszaival a Clark Ádám tér és a Széchenyi István tér között - mindkét irányban - díjmentes az utazás.

A napokban mutattuk meg, a köztévé hogyan manipulálja a közvéleményt a Lánchíd autósok elöli lezárásáról: az erről szóló riportban irányított kérdések hangzottak el, a megkérdezett autósok ellenvéleményét pedig kivágták. A köztévé beleállt a manipulációba.

(MTI)