Djokovics legyőzte Fucsovicsot, koszovói nyilatkozatát nem bánta meg

sport
2023 június 01., 04:40

„Természetesen újra ugyanazt mondanám. Tisztában vagyok vele, hogy sokan nem értenek egyet velem, de ettől még ez a véleményem a kérdésben."

Novak Djokovics kiállt korábbi, Koszovóval kapcsolatos megnyilvánulása mellett, mely nagy vihart kavart. A szerb teniszező azután beszélt újra a témáról, hogy szerda este három játszmában, 7-6, 6-0, 6-3-ra legyőzte Fucsovics Mártont a Roland Garros második fordulójában.

Fucsovics Márton és Novak Djokovics
photo_camera Fucsovics Márton és Novak Djokovics Fotó: THOMAS SAMSON/AFP

A sajtótájékoztatón arról is beszélt Djokovics, hogy valószínűleg lehetetlen, hogy dráma nélkül tudjon végigjátszani egy Grand Slam tornát, őt viszont ez nem zavarja, sokkal inkább felspanolja.

A szerb teniszező még az első fordulós győzelme után írta fel egy kamerára, hogy „Koszovó Szerbia szíve". A Koszovói Olimpiai Bizottság elnöke nem sokkal később azt mondta, fegyelmi eljárás lefolytatására kéri a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot, mert szerinte Djokovics a szerb nacionalisták propagandáját támogatta az üzenetével.

Djokovics győzelmével egyébként zsinórban tizennyolcadszor jutott be a Roland Garros harmadik fordulójába. A legjobb 32 között a 29. helyen kiemelt spanyol Alejandro Davidovich Fokina lesz az ellenfele. A szerb játékos Fucsovics elleni mérkőzésének legszebb labdameneteit ebben a videóban lehet visszanézni:

link Forrás