A kormányközeli Századvég vezető elemzője visszaadta a Krímet Ukrajnának

POLITIKA
2023 június 04., 05:52

Javították a kormányzati propagandavideót, amiben Krímet nem Ukrajna részeként ábrázolták, írta a Portfolio.hu. Csakhogy az új videó nem a hivatalos kormányzati felületeken, hanem Palóc André, a Századvég vezető elemzőjének Youtube-csatornáján jelent meg szombaton.

link Forrás

A nem nyilvános videó link birtokában megtekinthető volt. A Telex 22:50-es frissítése szerint azonb an a videót később privátra állították, így azt már nem lehet megnézni.

Az ukrán kormány tiltakozó jegyzéket nyújtott be a magyar külügyminisztériumnak a videó miatt. Azt írták, Magyarországnak fel kell hagynia a provokációkkal, és betartani az ENSZ-, az EU- és a NATO-tagsága keretében vállalt kötelezettségeit. Szerintük ezek a gesztusok nem járulnak hozzá ahhoz a békéhez, amiről a magyar kormány megállás nélkül kommunikál.

Oroszország 2014 óta tartja megszállás alatt a félszigetet, de a elcsatolásról szóló népszavazás eredményét Magyarország, hivatalosan, érvénytelennek tekinti. Azt eddig szinte kizárólag harmadik világbeli országok ismerték el. A videón mégis Oroszország részeként ábrázolták a területet.