Ukrajna választ vár, miért ábrázolja orosz területként a Krímet a magyar kormány legújabb „békevideója”

POLITIKA
2023 június 03., 18:07

Tiltakozó jegyzéket nyújtott be az ukrán kormány a magyar külügyminisztériumnak a napokban nyilvánosságra hozott kormányzati „tájékoztató” videó miatt.

Ahogy a 444-en is írtunk róla pénteken, a kormány által készíttetett videó egyik képkockáján úgy ábrázolják Ukrajnát, hogy annak már nem is része a Krím-félsziget.

link Forrás

Oroszország 2014 óta tartja megszállás alatt a félszigetet, de a elcsatolásról szóló népszavazás eredményét Magyarország, hivatalosan, érvénytelennek tekinti. Azt eddig szinte kizárólag harmadik világbeli országok ismerték el.

A magyar kormány videóján mégis Oroszország részeként ábrázolják a területet.

És ez aligha véletlen, ahogy az sem, hogy a videó azt sugallja, amiről a magyar miniszterelnök állandóan beszél, hogy a békéről az Egyesült Államoknak és Oroszországnak kellene megállapodnia.

Az ukrán kormány azt írta most, hogy Magyarországnak fel kell hagynia a provokációkkal, és betartani az ENSZ-, az EU- és a NATO-tagsága keretében vállalt kötelezettségeit.

Szerintük ezek a gesztusok nem járulnak hozzá ahhoz a békéhez, amiről a magyar kormány megállás nélkül kommunikál. (Telex)