A Kozármisleny nem a Fradi, nagyon megverte az Iváncsát az osztályozón

futball
2023 június 04., 21:01

Az ősszel a magyar bajnok és kupagyőztes Ferencvárost kiverve jutott az NB III.-as Iváncsa a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Ott voltunk, amikor a diákok, horgászbolti eladók, anyagbeszerzők, munkavédelmi biztosok, lószállítókat készítő lakatosok, szállítmányozók csapata legyőzte a legjobb sorával felálló Ferencvárost, és akkor is, amikor véget ért a csoda, a később döntőig menetelő NB II.-es Budafokkal nem bírtak.

Az Iváncsa az NB III.-as bajnokságban is remekül teljesített. Megnyerte saját csoportját (összesen három csoport van), a győzelem azonban ezúttal nem ért bajnoki címet. Az NB II. létszámának csökkentése miatt osztályozót kellett játszaniuk a másodosztályú Kozármislennyel. Az első meccsen idegenben 1-0-ra nyertek, minden okuk megvolt a bizakodásra, a vasárnapi visszavágón azonban semmi sem sikerült, 3-0-ra a vendégeké lett a meccs, ők maradtak az NB II.-ben.

Az akkumulátorgyáráról is elhíresült fejéri település csapata amúgy 2020-21-ben már megnyerte az NB III. Közép csoportját, de akkor nem vállalták az indulást a magasabb osztályban, pedig még osztályozó nélkül megtehették volna. (A második helyezett Kecskemét vállalta az indulást, a következő évben másodikként jutott fel az NB II.-ből, idén pedig az NB I.-ben is második lett.)

A Nyíregyháza is maradt az NB II.-ben, miután 1-0-ás összesítéssel kiverte az NB III. Nyugati csoportjának bajnokát, a Veszprémet. Az egyetlen harmadosztályú csapat az Urbán Flórián edzette BVSC volt, amelyik feljutott. A zuglói 0-0 után Szentlőrincen nyertek 2-1-re. Urbán a meccs után azt üzente, hogy mindenki bekaphatja.

(via MLSZ)