Ismeretlen anyagtól lettek rosszul az iváncsai akkumulátorgyár dolgozói

egészség
2023 június 07., 15:31

Több tucat ember lett rosszul néhány napja az épülő iváncsai akkumulátorgyárban, ismeretlen anyagot lélegezhettek be, írja a Szabad Európa. Az alkalmazottak a lap értesülései szerint védőruha nélkül dolgoztak a gyár Elektród részlegén, ahol nehézfémeket, például kobaltot és nikkelt használnak.

Többen hánytak, hasmenésük volt, kiütéseik lettek. Az iváncsai beruházásról Kaufmann Balázs és Czinkóczi Sándor készített riportot a 444-re: a gyárnak otthont adó Dunaújvárosban - a korábban ellenzéki vezetésű Gödhöz hasonlóan - két éve úgy hoztak létre különleges gazdasági övezetet, hogy a város egy forint adóbevételt se kapjon az SK Innovation akkumulátorgyárából.

link Forrás

Értesülések szerint a gyár vezetői orvosi kivizsgálásra küldték az érintetteket, de szigorú hírzárlatot rendeltek el. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ugyanakkor megerősítette az információt, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

Az akkumulátorgyár dolgozói ma lezárták az odavezető utat, mert április óta nem kapták meg a fizetésüket - a FEOL szerint százmilliós nagyságrenddel tartoznak nekik.

Címlap: Németh Dániel/444