Mégsem vonnak össze két XIII. kerületi általános iskolát

oktatás
2023 június 08., 17:37

Elkerülheti az összefonódást két általános iskola a főváros XIII. kerületében: a Belügyminisztérium meggondolta magát, idén már nem vonná össze az Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskolát - közismertebb nevén Dózsát - a kerület legnagyobb iskolájával, a Pannónia Német Nemzetiségű Kétnyelvű és Angol Nyelvet Oktató Általános Iskolával.

A javaslatot a Közép-Pesti Tankerületi Központ terjesztette elő a beiskolázási időszak kellős közepén. Arra hivatkoztak, hogy a Dózsában túl kevés a diák és csökken a szakmai színvonal, így akarták volna orvosolni. A szülők, a tanárok és az önkormányzat is hevesen tiltakoztak, utóbbi szerint a létszám csökkenése a szisztematikusan rossz vezetőválasztásnak tudható be. Nem tudni, hogy a jövőben újra előveszi-e majd a kérdést a fenntartó.

link Forrás

Áprilisban merült fel, hogy a Közép-Pesti Tankerületi Központ spontán szegregációra és a jobb oktatás biztosítására hivatkozva egy másik ismert kerületi intézményt, a Herman Ottó Általános Iskolát is átszervezné, vagyis a Budapesti Zsidó Hitközségnek adná. A hírre az iskolát antiszemita felhívásokkal plakátolta ki néhány szülő, amiken az állt: „Szavazzatok nemmel a zsidó iskolára. Eddig is megvoltak a saját hagyományaink, nem kellenek újak".

(via hvg.hu)