Kövér László házelnök szerint Szabó Tímea infantilis, és szakemberhez kellene fordulnia

elmebaj
2023 június 12., 12:22
Kövér László házelnök beszél az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án.
photo_camera Kövér László házelnök beszél az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Miután a Parlamentben a párbeszédes Szabó Tímea és a KDNP-s Rétvári Bence vitázott, Kövér László is kénytelen volt megszólalni. A házelnök – aki mostanában újra több millió forintos bírságokkal operál az Országgyűlésben – a már jól megszokott idegbetegpedellus-stílusban, sűrű levegővételekkel azt mondta:

„Képviselő asszony, már bizonyára unalmas sokak számára, de nem tehetem meg, hogy szó nélkül menjek el amellett a viselkedés mellett, amit ön hétről hétre produkál itt hétfőnként. Azon rövid időszak alatt, amikor bent tartózkodik az ülésteremben – gondolom sokan nem bánják, hogy ez így van –, azon rövid időszak alatt nem képes mást csinálni, mint ahogy szlengben mondják, próbálja széttrollkodni az ülést. Önnek öt perc állt rendelkezésére arra, hogy elmondja a mondanivalóját, államtitkár úr hasonlóképpen. Államtitkár úr nem kommentálta folyamatosan hangosan az ön hozzászólását – pedig higgye el, igény az lett volna rá –, ön viszont most is ezt teszi. Ez a viselkedés, azt kell, hogy mondjam, hogy infantilis, már ne haragudjon.”

Szabó Tímea erre azt mondta, hogy: „Ez az ön véleménye.” Amire Kövér László így folytatta: „Ez nem az én véleményem. Azt hiszem, hogy képviselő asszonynak szakemberhez kellene fordulnia, ez az a pont, amikor ezt muszáj tanácsolnom önnek.”