Hogyan jutottak el a Putyin-kritikus lap olvasói odáig, hogy támogatják a háborút?

háború
2023 június 13., 08:37

„Az egyetlen dolog, amit rosszabb a háborúnál, az a háború elvesztése. Őrült hiba volt elkezdeni, de most már meg kell nyernünk, különben a Jaj a legyőzötteknek pozíciójában leszünk. Egyébként nem támogatom Putyint, a fenébe vele.”

Az idézet a Meduza egyik olvasójától származik. A Meduza az egyik legfontosabb megmaradt orosz rendszerkritikus lap. Működni csak külföldről tudnak, Oroszországban korlátozott az elérésük. A lap kezdettől fogva következetesen ellenzi a háborút, és cáfolja a Kreml-propaganda állításait. Újságíróik orosz katonák által elkövetett háborús bűnöket tártak fel – erről tavaly a 444-nek adott interjúban is beszélt Alekszej Kovaljov szerkesztő, akinek el kellett menekülnie Oroszországból, hogy folytatni tudja a munkáját.

A Meduza újságírói mindezzel együtt azt vették észre: a lap olvasói között is bőven vannak olyanok, akik támogatják a háborút. Ezért felhívást tettek közzé az olvasók számára: küldjék el, ők személy szerint miért gondolják így. Több száz válasz érkezett, ezekből aztán válogatást közöltek.

A propaganda működik

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.