Zsűrizik az RTL műsorában, ezért elküldte Miklósa Erikát a köztévé

belföld
2023 június 13., 05:10

Megvált Miklósa Erikától az MTVA, mert szerepet vállalt az RTL zenei tehetségkutatójában, írja a Blikk. Az RTL május 3-án jelentette be, hogy a Voice coachai között – Trokán Nóra, Curtis és Manuel mellett – Miklósa is helyet kapott.

photo_camera Fotó: MTI/Cseke Csilla

Miklósa közel 10 évig volt a közmédia arca. A világszerte elismert operaénekesnő több saját műsort is kapott az évek során az MTVA-ban: a Partitúrát és A magyar zene történetét, 2014 óta pedig a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató verseny zsűrielnöke volt, illetve számos show-műsorban szerepelt vendégként.

„Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekesnő, egyben a közmédia által alapított Dohnányi Ernő-díj kitüntetettje a szerződése szerinti műsorvezetői feladatait maradéktalanul teljesítette a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap által készített produkciókban. Ezért a közmédia köszönetét fejezi ki a Művésznőnek eddigi munkáiért. Tekintettel arra, hogy Művésznő egy másik televíziós csatornánál vállalt műsorvezetői feladatot, ezért egyelőre közös produkciót nem tervezünk. Vendégként azonban természetesen a továbbiakban is örömmel látjuk műsorainkban” – írta a lapnak a közmédia sajtóosztálya.

A két csatorna között igen parázs a viszony az elmúlt időszakban, miután az RTL megszerezte a labdarúgó Bajnokok Ligájának közvetítési jogait 2024-től. Az ügyről Herczeg Márk írt bővebben: „A kormánymédia olyan, mint a durcás kisgyerek, akinek elvették a játékát”.