Lázár: Ha a hódmezővásárhelyiek újraválasztják Márki-Zayt, a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak

POLITIKA
2023 június 15., 15:54

Lázár János szerint Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad. Az építési és közlekedési miniszter szerint Márki-Zay „idegen érdekeket szolgál”.

A térség fideszes országgyűlési képviselője a Rádió 7 Közös nevező című műsorában a korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt helyi és országos politikai lépéseit „lassú halálnak” nevezve egzisztenciális okokra vezette vissza Márki-Zay Péter azon bejelentését, hogy újraindul a polgármesteri posztért.

photo_camera Fotó: Lázár János/Facebook

Lázár János azt mondta, bízott abban, hogy ha valaki akkorát bukik az ország első számú vezetői pozíciójáért folytatott küzdelemben, mint Márki-Zay Péter, akkor saját magától rájön arra: árt a közösségnek, ha továbbra is a politikában marad.

„Azt gondoltam, hogy talán marad benne annyi józan ész, hogy félreáll és hagyja boldogulni a városát, és eltűnik a politika és a közélet színpadáról, merthogy a választók ezt a parancsot adták neki 2022-ben” – mondta Lázár, aki szerint ha valaki egyszer az országos politikában elbukik és veszít, arra nagy hiba lenne rábízni Hódmezővásárhelyt. Mindegy, hogy melyik párthoz tartozik, „egy vesztes és egy bukott ember csak vesztessé és bukottá tud tenni egy várost” – mondta.

Lázár ezután gyakorlatilag megfenyegette, megzsarolta a várost:

a kormány tagjaként „azt kell mondjam”, hogy ha a hódmezővásárhelyiek megválasztják Márki-Zay Pétert polgármesternek, „ami persze szíve joguk, és van persze lehetőségük erre, akkor a kormánytól semmiféle támogatásra és együttműködésre nem számíthatnak”.

Lázár szerint ennek egyszerű oka van, ami nem Hódmezővásárhelyről szól, hanem arról, hogy 2022-ben létezett egy csoport, ami az ország sorsát pénzért (személyesen is fölvett pénzért) idegeneknek akarta kiszolgáltatni. El akarták adni Magyarországot idegen érdekeknek, és ezt a csoportot Márki-Zay Péter vezette – mondta.

Lázár szerint az adófizetők pénzét, a közösség pénzét nem lehet olyan emberre bízni, sem helyi, sem országos szinten, „aki teljesen egyértelműen idegen érdekeket szolgál”.

„Márki-Zay Péter pénzt kapott személyesen azért, hogy idegen, külső érdekeket szolgáljon, ilyen emberrel nem tudunk és nem fogunk együttműködni” – mondta Lázár János, aki szerint a dokumentált és bizonyított 2022-es történésekről számos információ fog napvilágot látni rövid időn belül.

Szerinte az, hogy ellenzéki vagy fideszes polgármestert választanak, a vásárhelyiekre tartozik, a kormány „elég jól elvan”, ha egy várost ellenzéki polgármester vezet, mint Szegeden, és akkor is, ha kiváló kormánypárti polgármester, mint Debrecenben, Székesfehérváron vagy Győrben. De Lázár szerint nem lehet olyan emberre bízni a város jövőjét, aki az adóforintokat úgy akarja felhasználni, hogy eközben idegen érdekeket szolgál. (MTI)