10 ezer munkást toboroznak a Fülöp-szigeteken, hogy jöjjenek Magyarországra dolgozni

gazdaság
2023 június 20., 14:35

Az európai országok a tengerentúli filippínó munkavállalók „feltörekvő munkaerő-célpontjainak” számítanak, Magyarország is innen toboroz, az év végéig 10 ezer filippínó munkásra van szüksége – hangzott el a Fülöp-szigeteki TV Patrol riportjában, amit olvasónk szerint a helyi tévében sugároznak.

link Forrás

A gyári vagy mezőgazdasági munkásoknak nettó 520 eurós (195 ezer forintos) keresetet ígérnek.

A riport szerint a vendégmunkásoktól elvárás a legalább középiskolai végzettség, az angol nyelv alapfokú ismerete, 2 év tapasztalat a munkakörben, a fizikai fittség és bizonyos esetekben a megfelelő magasság.

A riportban egy nő elmondja, hogy kormányközi megállapodás alapján azért is várja Magyarország szívesen a Fülöp-szigetekieket, mert ők is római katolikusok.

Fülöp-szigeteki keresztény asszony toboroz munkásokat a magyar gazdaságnak 2023-ban
photo_camera Fülöp-szigeteki keresztény asszony toboroz munkásokat a magyar gazdaságnak 2023-ban Fotó: TV Patrol/Facebook

A Fülöp-szigeteki munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég magyar honlapja szerint eddig 350 Fülöp-szigeteki állt munkába Magyarországon, és 103 ember beutazása van folyamatban. A cég a Tiktok-csatornáján is közvetíti aktuális sikereit.

A Fülöp-szigeteki magyar nagykövetség meglehetősen aktív az együttműködésben:

link Forrás

Bede Márton múlt heti cikke éppen a fajkeveredést ellenző, a magyar munkahelyeket az idegenektől plakátokon védő miniszterelnök gazdaságpolitikájáról szólt. Azt írta: „Soha nem volt olyan alacsony a munkanélküliség a fejlett világban, mint ma. Küszöbön a korszak, amikor az országok egymásra licitálva csábítják a bevándorló munkaerőt. Magyarországon ezt lehetetlen összeegyeztetni a kormány idegengyűlölő politikájával. Egy friss törvény a hazai munkáltatók igényeit bevándorlókkal elégítené ki, de miért is jönne bárki ide, ha mehet máshova is?”