Zaklatták és fenyegették a klímaváltozásról szóló tudósítása miatt a meteorológust, ezért felmondott

klímaváltozás
2023 június 25., 15:15

A CNN-hez tartozó Des Moines-i KCCI hírállomás vezető meteorológusa, Chris Gloninger azután döntött úgy, hogy felmond, hogy hónapokig zaklatta és fenyegette őt egy néző, akinek nem tetszett, hogy az egyik adásban elmagyarázta az összefüggéseket a változékony időjárás és a klímaváltozás között. Elmondása szerint más negatív visszajelzéseket is kapott a közösségi médiában és üzenetekben.

Gloningert halálosan is megfenyegették, ami poszttraumás stresszt okozott nála, ezért úgy döntött, otthagyja a tévét. Azt mondta, volt, aki azt írta neki, ő egy „liberális összeesküvéshívő”, egy másik pedig azt, hogy „menjen keletre és fulladjon meg a jégsapka olvadásától”.

A meteorológus azt mondta, „mentálisan kimerítő” volt ezeket olvasni, illetve „aggasztó” volt a sok fenyegetés, a „zaklató e-mailek áradata pedig nyomasztó”. Gloninger azt mondta, tervei szerint hogy a jövőben a „klímaválság megoldására” fog törekedni, és szeretne több időt tölteni a családjával.

A CNN azt írja, Gloninger tapasztalatai nem egyediek, miután az éghajlatváltozás erősen átpolitizált téma lett, annak ellenére is, hogy a tudósok százai állapították már meg világszerte, hogy az ember okozza a klímaválságot, aminek súlyos hatásai lesznek. És vannak is már. (CNN)