„Az a barom mindenre lőtt, amit repülni látott” – így intézték el a wagneresek az orosz légierő egyik legértékesebb gépét

háború
2023 június 29., 10:39

„Igazságmenetük” alatt a reguláris orosz hadsereg egyetlen katonáját sem likvidálták, állította első nekifutásra Jevgenyij Prigozsin, a Wagner csoport alapítója a múlt pénteki-szombati eseményeket kommentálva, majd viszonylag hamar korrigált, annyival egészítve ki mondandóját, hogy: a földön. Hogy ez valóban így van, az sem száz százalék, némely források szerint eleve életét vesztette két civil is, igaz, ők értelemszerűen valóban nem voltak katonák.

Ami viszont biztos, az az, hogy meglehetősen érzékeny veszteségek érték a Prigozsin-felkelés alkalmából az orosz légierőt. Egyrészt figyelembe véve, hogy az egész felfordulás nagyjából 24 órán át tartott mindössze, másrészt összevetve azokkal a számokkal, amelyeket az ukrán légierő és légvédelem képes felmutatni az oroszokkal szemben. Egy közszájon forgó összehasonlítás szerint az orosz–ukrán háborúban egy hónap alatt nincsenek akkora veszteségei az agresszornak, amekkorát most a wagneresek okoztak neki.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.