Donald Trump szerint lehet, hogy Ukrajnának fel kell adnia valamennyit a területéből

háború
2023 június 30., 15:32

„A legfontosabb dolog, amit az Egyesült Államoknak most tennie kellene, az a béke megteremtése. Össze kell hozni Oroszországot és Ukrajnát, meg kell teremteni a békét. Meg lehet csinálni” – mondta Donald Trump volt amerikai elnök a Reutersnek adott interjújában.

Donald Trump 2023. június 24-én Washingtonban
photo_camera Fotó: DREW ANGERER/Getty Images via AFP

A közvélemény-kutatások szerint a 2024-es republikánus elnökjelöltségre is esélyes Trump nem zárta ki a lehetőséget, hogy Ukrajnának fel kell majd adnia valamennyit a területéből, hogy véget érhessen a 16 hónapja tartó háború. „Azt akarom, hogy ne haljon meg több ember emiatt a nevetséges háború miatt - mondta Trump. – Szükség van egy jó közvetítőre, de ilyenünk jelenleg nincs” – tette hozzá.

Az amerikai exelnök Orbán Viktorhoz hasonlóan úgy nyilatkozott az orosz diktátor háborús bűnösségéről, hogy arról a harcok után kellene beszélni, mert így sokkal nehezebb véget vetni a vérontásnak. Azt azonban a magyar miniszterelnökkel ellentétben ő is beismerte, hogy bár Putyin még mindig erős, a wagneresek lázadása után némileg meggyengült.

Kiemelt videóink