A brutálisan összevert Jelena Milasina mellett demonstráltak a szentpétervári egyetem újságíró szakos végzősei

külföld
2023 július 06., 17:10

Kiálltak a szentpétervári állami egyetem végzős újságíró szakos hallgatói a Csecsenföldön összevert Jelena Milasina mellett, írja a Meduza. Két hallgató a Novaja Gazeta munkatársának kinagyított fotója mellé annyit írt: „egy orosz újságíró arca”. A végzősök a diplomaosztójukon mutatták meg a plakátot a jelenlévőknek.

„Az akciónkkal a nem közömbös végzősök támogatásáról akartuk biztosítani Milasinát, úgy gondoljuk, 14 helyen eltört keze az ára annak, amit az igazságért és az igazság közzétételének lehetőségéért kell fizetni napjainkban” – mondta a Novaja Gazetának az egyik szervező. Elmondták azt is, hogy közel fél órán át álltak a teremben a plakáttal, mígnem az egyik évfolyamtársuk – aki az orosz állami médiának dolgozik – közölte velük, hogy úton vannak értük a különleges rendvédelmi egységek.

photo_camera Fotó: Novaja Gazeta Telegram

A szóban forgó fotót a Novaja Gazeta tette közzé korábban, párban azzal, amelyen Jelena Milasina rettenetes állapotban lévő hátát is megmutatták.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az újságírónőt és Alekszandr Nyemov ügyvédet kedden támadták meg, amikor Csecsenföldre érkeztek egy politikai okokból üldözött nő bírósági tárgyalására. A grozniji repülőtér közelében három autó és tucatnyi maszkos támadó állította meg a kocsijukat. Botokkal verték őket, a fejükhöz fegyvert szegeztek, Milasina haját leborotválták, zöld fertőtlenítővel leöntötték.