Az igen jelentős stratégiai megállapodások napja a mai: a közmédia összefog Kína második legnagyobb médiavállalatával

Média
2023 július 06., 14:00

Műsorcsere-együttműködésről és jövőbeni koprodukcióban készülő tartalmak lehetőségéről állapodott meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a kínai Hunan Broadcasting System Budapesten, írja az MTI.

photo_camera Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

Tovább bővítette nemzetközi kapcsolatait a magyar közmédia, ezzel újabb lépést tett a két ország közötti médiakapcsolatok erősítésében, azzal, hogy Kína második legnézettebb televízióját működtető műsorszolgáltatóval kötött stratégiai megállapodást, olvasható a közleményben.

Azt írják, a két fél a jövőben együttműködik a szórakoztató műsorok, drámák, dokumentumfilmek készítésében, valamint a kölcsönös sugárzás és koprodukció területén. A tájékoztatás szerint a megállapodás hosszú távon lehetőséget teremthet arra is, hogy magyar és kínai művészek, alkotók és tartalomgyártók közvetlenebbül érintkezzenek, tapasztalatokat cseréljenek, és közösen hozzanak létre innovatív és vonzó műsorokat.

„Az együttműködés a két ország közötti kulturális és diplomáciai kapcsolatok erősítését is szolgálja, hozzájárulva a két nemzet közötti jobb megértéshez. A felek egyetértettek abban, hogy a média egy olyan eszköz, amely lehetővé teszi a kultúrák találkozását és az emberi kapcsolatok építését, továbbá az együttműködésen keresztül reményeik szerint mélyebb és szélesebb szinten alakulhatnak a magyar-kínai kötelékek” – szerepel a közleményben.

A nap másik különösen fontos stratégiai együttműködési megállapodását a Nemzeti Színház és a Ferencvárosi Torna Club kötötte meg egymással.