Orbán szóváltása Hadházyval: „Mint egy szőrét hullató rossz, vidéki róka”

belföld
2023 július 06., 05:53

A szerdai ülésen, amikor a parlament elfogadta a státusztörvényt, Orbán Viktor is bement az ülésterembe. Hadházy Ákos független képviselő a folyosón csípte el a miniszterelnököt, aki Szijjártó Péter és fideszes országgyűlési képviselők társaságában volt épp.

Hadházy arról az útról szeretett volna érdeklődni Orbánnál, amikor Egyiptomból a honvédség gépe nem haza, hanem egyenesen Toszkánába vitte a miniszterelnököt, ahol családi körben töltött néhány napot. Íme a beszélgetés, amelyben Orbán nem válaszol a feltett kérdésekre, helyette sunyi alaknak, „szőrét hullató rossz, vidéki rókának” nevezi Hadházyt:

Hadházy az utazás ügyében feljelentést is tett, mert szerinte a kormányfő magáncélra használta a honvédségi gépet, amikor nem egyenesen Budapestre jöttek vissza vele, hanem egy kitérővel ki kellett rakni Orbánt Olaszországban. „Ez a magánutazás alsó hangon 3-4 millió forintba került az adófizetőknek, klasszikus hűtlen kezelés, azonban az ügyészség mindenféle vizsgálat nélkül, nevetséges indoklással megtagadta a nyomozást az ügyben” – mondta június közepén az ügyről, amikor a bíróság mégis arra kötelezte az ügyészséget, hogy nyomozzon.