Parókákat, aranyrudakat, fegyvereket, pörölykalapácsot és egy ikonokkal teli imaszobát találtak Prigozsin házában

háború
2023 július 06., 05:47

A Kreml-barát Isvestia olyan felvételeket közölt, amik állítólag Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetőjének házában és irodájában készültek a házkutatás során. A fotók és videók szerint a házban rengeteg fegyvert és lőszert, készpénzt, aranyrudakat, parókákat és egy „tárgyalásokra” használt pörölykalapácsot találtak, illetve egy imaszobát, tele aranyozott ikonokkal.

link Forrás

Az Isvestia szerint a felvételek július 5-én kerültek hozzájuk, azokon látni, ahogy az orosz biztonsági erők betörnek egy házba, ami az oldal szerint Prigozsiné, és ahol az imaszobán kívül egy edzőterem, egy szauna, egy úszómedence, de még egy orvosi szoba is van, a házhoz tartozó birtokon pedig egy helikopterleszálló.

link Forrás

A Wagner zsoldosainak vezetője népi hősből lett az első számú közellenség Oroszországban, miután a múlt hónapban 36 órás fegyveres felkelést vezetett, elfoglalta a dél-oroszországi Rosztov városát, és az embereit Moszkva fővárosától 200 kilométeres távolságig küldte. Vlagyimir Putyin „hátba szúrásként” ítélte el a zendülést, és Aljakszandr Lukasenka belarusz diktátor közvetítésével alku született: Prigozsonék visszafordulnak Belaruszba. Prigozsin legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, „az »Igazság menetének« célja az árulók elleni küzdelem és társadalmunk mozgósítása volt”. Korábban visszautasította, hogy puccsot akart volna végrehajtani.

Prigozsin elvileg már Belaruszban van, de holléte valójában tisztázatlan, ami viszont biztos, hogy időközben megfosztották oroszországi médiavagyonától.