Orbán barátja akkorát spórol a fehérvári fociklubnál, hogy már nem kapnak reggelit és ebédet a játékosok

futball
2023 július 07., 11:40

Véget ért az aranyélet a fehérvári focisták számára.

Már a pályán is a teljes szétesés jeleit mutatta az előző szezonban a fehérvári focicsapat, éppenhogy nem estek ki az NB I-ből. Pedig úsztak a pénzben. A Mol 2018-ban lett a csapat névadó szponzora. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mekkora összeggel támogatta a cég a klubot, de sok milliárddal olajozta a működést.

link Forrás

A katasztrofális szezon után a Mol júniusban bejelentette, hogy lelép. Ez pedig meg is reccsentette a klubot. Hogy mennyire, arról a csapat lengyel-svéd vezetőedzője, Bartosz Grzelak nyilatkozott egy lengyel lapnak. A csakfoci idézett belőle:

„Elvesztettük az egyik legnagyobb szponzorunkat, a MOL-t, ami még a klub nevében is benne volt. Rengeteg pénzt fektetett be, és a hiánya érződik, a költségvetésünk alacsonyabb, mint amire számítottam.

Nem lesz edzőtáborunk, sőt az előző szezonban volt reggeli és ebéd is az edzések után, most ez nem lesz. A tulajdonos kénytelen megszorításokat eszközölni.”

A tulajdonos Garancsi István, Orbán Viktor kötélbarátja, számos óriási biznisz haszonélvezője. De úgy tűnik, hogy saját zsebből olyan sok pénzt azért nem akar már a focira költeni. Garancsit - aki amúgy nem szereti különösebben a focit - egyébként elég éles kritikákkal illette Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András is a bajnokság végén.

A Vidi lengyel-svéd edzője amúgy szépeket mondott az NB I-ről és a körülményekről.