Újabb fordulat a ferencvárosi padháborúban - valaki barnára festette

belföld
2023 július 12., 10:34

Kedd este ismeretlenek visszafestették eredeti színére, barnára a Tompa utcában található ferencvárosi padot, mely - tárgyaktól szokatlan módon - egy hete dominálja a magyar sajtót.

A padon jelenleg egy fóliázott papír is található, melyen az olvasható, hogy

Én csak egy pad szeretnék lenni. Ami jó mindenkinek. Neked is. Neki is. Nekünk.

A pad július 12-én délelőtt
photo_camera A pad július 12-én délelőtt Fotó: Ács Dániel / 444

Ferencváros történetének leghíresebb padja múlt hét csütörtökön került reflektorfénybe, miután a Ferencvárosi Önkormányzat és az Amnesty International lefestette, és átadta, mint a város első szivárványos színű padját.

Szombat reggelre azonban már zöld-fehér volt, miután a Fradi fociultráinak egy csoportja átfestette. Az Amnesty ezután feljelentést tett, majd visszafestette szivárványos színűre.

A pad korábbi színeiben: szivárványosan és zöld-fehéren
photo_camera A pad korábbi színeiben: szivárványosan és zöld-fehéren

Ez az állapot sem tartott sokáig, kedd reggel ugyanis egy újabb átfestés után már megint zöld-fehér színű volt a pad. Az ultrák ezúttal azt is ráírták, hogy „STOP LMBTQ". A legfrissebb festés ezt az állapotot változtatta vissza az eredetire.

Az újabb fordulatért valószínűleg csütörtök éjjelig várnunk kell majd, ugyanis ma éjszakára esőt mond az időjárás-előrejelzés.

A pad színe körül kialakuló szimbolikus vitáról egyébként Diószegi-Horváth Nóra írt oldalunkra publicisztikát, az Amnesty pedig a blogján írt róla.