A rendőrség összegyűjtötte a gyorshajtás miatt rommá tört autók képeit

közlekedés
2023 július 14., 14:46

Videóban gyűjtötte össze az elmúlt egy év gyorshajtásos tragédiáiról készült képeket a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. A videóban 14 különböző fotó szerepel, mindegyik Pest megyében készült.

link Forrás

A rendőrök posztjukban emlékeztettek rá, hogy a gyorshajtás ártatlan emberek életébe kerülhet és családokat törhet darabokra. Emiatt arra kérnek minden sofőrt, hogy gondoljanak magukra és másukra, és vegyenek vissza a sebességből.

Közlekedési balesetben összetört autó
photo_camera Közlekedési balesetben összetört autó Forrás: Pest Megyei Rendőr-főkapitányság / Facebook

A gyorshajtással okozott balesetek azután kerültek ismét reflektorfénybe, hogy július elején meghalt egy 26 éves kerékpáros az Árpád hídon, miután elütötte egy spontán gyorsulási versenyben résztvevő sportautó sofőrje.

A biciklisták pár nappal később tüntetést szerveztek, és a rendőrpalota elé vonultak, ahol átadták a szigorúbb szabályokra vonatkozó követeléseiket a rendőrség képviselőjének.

A tragédia után Lázár János közlekedésért felelős miniszter arról beszélt, hogy szigorítani kellene a KRESZ-t. A szakértők szerint ez szükséges lépés, azonban a fő probléma, hogy mindig lesznek emberek, akik megszegik az éppen aktuális szabályokat.

Kiemelt videóink