Elszabadult egy hajó Óbudánál a Dunán, a fedélzetén 14 gyerekkel

belföld
2023 július 15., 06:26

Az egyik evezős tábor gályája sodródott 14 gyerekkel és 2 felnőttel a fedélzetén Óbudánál a Dunán - olvasható a kerületi Közterület-Felügyelet Facebookján (a hírt a Telex vette észre). Az elszabadult hajót a rendőrség és a közterület-felügyelet közös vízi járőrei vették észre, akik rendszeresen figyelik a folyó III. kerületi szakaszán az evezősöket.

A járőrök nyomban a sodródó hajó és a benne lévők segítségére siettek, és kivontatták a gályát ahhoz a kikötőhöz, ahonnan elindult, itt sikerült is biztonságba helyezni a hajót és az utasokat. A poszt szerint senki nem sérült meg, a gyerekek között sem tört ki pánik. A fotón látszik, hogy az eset az Újpesti vasúti híd (régebbi nevén Északi vasúti összekötő híd) közelében történt.

A közterület-felügyelet szerint a hajóval szabályosan közlekedtek, betartva a biztonsági előírásokat, a gyerekek mentőmellényt is viseltek. A hajó kapitánya azt mondta, hogy ismeretlen okból leállt a motor, amit nem tudott újra indítani, így a gálya irányíthatatlanná vált.