Ketten meghaltak a kercsi hídon az orosz hatóságok szerint

külföld
2023 július 17., 06:12

Hétfő hajnalban „veszélyhelyzet” miatt leállították a forgalmat a Krím-félszigetet Oroszországgal összekötő kercsi hídon, a BBC szerint két ember meghalt. Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod régió kormányzója is azt írta a Telegramon, hogy két civil, egy anya és egy apa meghalt, a lányuk pedig megsérült.

Azt, hogy mi történt, nem lehet pontosan tudni, a hatóságok az incidenst nem nevezték támadásnak, de meg nem erősített jelentések szerint robbanások hallatszottak a hídról.

Az orosz közlekedési minisztérium közölte, hogy a robbanás nem rongálta meg a híd tartószerkezetét, csak az útburkolat sérült meg. A BBC Russian jelentése szerint a híddal párhuzamosan futó kompátkelőt lezárták, míg az orosz állami médiaügynökség, a TASZSZ a helyi vasúttársaságot idézve azt állítja, hogy a vonatforgalom is érintett lehet.

Az oroszok számára kulcsfontosságú hídon - ezen az útvonalon szállítanak mindent az orosz erőknek a Krímbe, illetve az oroszok által megszállt Ukrajna déli részére - tavaly októberben felrobbant egy kamion, csak februárban nyitották meg újra teljesen. Az októberi esetről nem sokat tudni, Kijev az akcióért nem vállalat a felelősségét, az orosz elnök viszont ukrán terrorakciónak minősítette a történteket.