Már az ősszel tovább szigorítaná a kormánypárti többség a „gyermekvédelmi” törvényt

POLITIKA
2023 július 17., 05:33
Simicskó István, a KDNP frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. március 6-án
photo_camera Simicskó István, a KDNP frakcióvezetõje felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2023. március 6-án Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

„Kiemelendő a gyermekvédelmi törvény szigorítása, mivel fontos, hogy a gyermekeinket megóvjuk” - mondta hétfő reggel a Magyar Nemzetnek a KDNP-s Simicskó István, akit az őszi ülésszak legfontosabb témáiról kérdeztek.

Simicskó konkrétumokat nem árult el, csak annyit, hogy a gyermekvédelminek nevezett, több pontja alapján a nyilvánosságban inkább homofób törvényként emlegetett jogszabály mellett közlekedési tárgyú törvények, agrártörvények, a munkavédelmi törvény, a közbiztonság megerősítése érdekében szükséges törvények, vagyongazdálkodási törvények módosítására is készülnek.

A „gyermekvédelem” témáját láthatóan napirenden akarja tartani a kormány az év végéig. Az elmúlt hetekben már bírságolni kezdték a könyvesboltokat a homofób törvény miatt, a Líra könyvkereskedő rekordméretű, 12 millió bírságot kapott, mert boltjaiban olyan könyveket árultak, amelyek homoszexualitást ábrázolnak - fólia nélkül.

Orbán Viktor még februárban fogalmazott úgy, hogy „itt kell lennie Európa legszigorúbb gyermekvédelmi rendszerének! A jogszabályok megvannak, a hiányzók pedig meglesznek”.

Simicskó ugyanebben az interjúban sietett leszögezni, pártjával továbbra is támogatják a kormányt, és van meló bőven, a háború, Brüsszel és a dollárbaloldal miatt intenzív időszakról számolt be:

„A KDNP politikusai az ülésszak során tizenkilencszer szólaltak fel napirend előtt és egyszer napirend után, hét interpellációt mondtak el, valamint tizenegy azonnali és hét szóbeli kérdést tettek fel. Aktívak voltunk és azok leszünk a jövőben is.” (Magyar Nemzet)