Saját polgármesterjelöltet indít Újpesten a Kutyapárt 2024-ben

POLITIKA
2023 július 18., 11:58

2024-ben önálló polgármester-jelöltünk lesz a IV. kerületben pártigazgatónk, Nagy Dávid személyében - jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP).

Nagy Dávid korábban polgármesteri referens volt Déri Tibor kabinetjében, és 2021 óta dolgozik a Kutyapártnál, és olyan akciók köthetőek eddig a nevéhez, mint például

Az önálló jelölt indítását az alábbi okokkal magyarázzák: „...sem a Wintermantel-éra, sem a mostani vezetés munkájával nem vagyunk elégedettek. Nem fogjuk félvállról venni az indulást, szeretnénk veletek egyeztetni céljainkat: a helyi kérdőívezés már elindult, ezt követi a ti és a mi javaslatainkból összeállt vitaindító kibeszélése és a közösségi programalkotás rendezvényeken és az online térben – majd a választások megnyerése!” Újpesten már tavaly szeptember elején kiderült, hogy az akkor még momentumos regnáló polgármester, Déri Tibor, hogy nem indul újra a 2024-es önkormányzati választáson. Akkor döntését azzal indokolta, többet akar lenni a családjával. A helyi ellenzéki erők rögvest jelezték azt is, hogy helyére a DK-s Trippon Norbertet tartják alkalmasnak az ellenzék közös polgármester-jelöltjeként.

Még aznap, néhány órával később a Momentum felfüggesztette Déri párttagságát, bizalmi válságra hivatkozva (de nem nevezték meg a bizalmi válság okát).Október közepén maga Déri jelentette be, hogy kilép Momentumból, a fővárosi közgyűlésben a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozik, Újpesten viszont pártonkívüli polgármesterként folytatja a munkát.

Nemrég a Budapesti Rendőr-főkapitányság házkutatást tartott az újpesti önkormányzat médiacégénél, az Újpesti Sajtó Kft.-nél, sajtómegkeresésre azt is megerősítették, hogy hűtlen kezelés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás. Mint kiderült, Szabó Balázs független, korábban Jobbikos önkormányzati képviselő még májusban tett feljelentést Déri Tibor több mint 100 imázsvideója miatt, amik nagy része állítása szerint rejtélyesen eltűnt.

Az önkormányzat szerint viszont a cég 2020-tól 102 videót készített közéleti témákról, ezek nagy része most is megtalálható különféle online felületeken, a többi pedig tárban van későbbi felhasználásra.