Eleve három órás késéssel indult volna a WizzAir egyik gépe, de közben lejárt a személyzet munkaideje, így lett belőle öt óra

közlekedés
2023 július 23., 12:19

Öt óra késéssel indult a WizzAir Budapestről Milánóba tartó járata szombat este, mert lejárt a gépen dolgozó személyzet, a pilóták és légiutas-kísérők munkaideje, ezért meg kellett várni, amíg a következő műszak megérkezik, számolt be a Blikk.

Az indulást eredetileg 19:10-re tervezték, de az utasokat előbb arról értesítették, hogy csak két órával később, 21:20-kor száll fel a gép, majd arról, hogy csak 22.20-kor. A Blikknek beszámoló utas szerint ebbe bele is törődtek, de amikor felszálltak fél 11-kor a gépre, a pilóta azt mondta be a hangosbemondón:

Mivel kicsúsztak a munkaidőből, ki kell szállniuk a gépből, megvárni a készenlétben lévő ügyeletes kollégákat, akik 2 órán belül felkészítik a gépet az utazásra. Így 00:30-kor már indulhatnak is.

Azonban a személyzetcsere után sem ért véget a WizzAir-kamaradráma: éjfél után 50 perccel a pilóta bemondta, hogy egy technikai hibát kell ellenőrizni, ezért tovább kell várakozni. Ez végül szerencsére már csak 8-10 percet vett igénybe.