A Barbie az első hétvége 111 ezer nézővel az év legsikeresebb filmje Magyarországon is

FILM
2023 július 24., 14:47

A Barbie több mint 111 ezer nézővel nemcsak a hétvége legnézettebb filmje lett Magyarországon, de 2023 eddigi legjobb nyitó hétvégéjét produkálta.

A Barbie nézettségben lenyomta a vele egy időben megjelent Oppenheimert (bár az sem panaszkodhat, már a nyitóhétvégén 80,5 millió dollár a bevétele), sőt a filmmel Greta Gerwig a valaha volt legsikeresebb női rendező lett, ami a nyitóhétvége bevételeit illeti. (A Barbie-ról itt, az Oppenheimerről itt írtunk.)

A Barbie az első hétvégén világszerte 337 millió dollár bevételt ért el: az Egyesült Államok 4200 mozijában 155 millió dollárért vettek rá jegyet, a világ többi részén pedig 180 milliót költöttek rá.

A Barbie 55 országban került fel a toplista első helyére, és 18 országban lett 2023 legeredményesebbje, de Margot Robbie-nak és Ryan Goslingnak is ez volt az eddigi legeredményesebb premierje.

A főszereplő Barbie-t alakító Margot Robbie (j) és a Kent megformázó Ryan Gosling (b) a film Las Vegas-i promóciós sajtótájékoztatóján 2023. április 25-én.
photo_camera A főszereplő Barbie-t alakító Margot Robbie (j) és a Kent játszó Ryan Gosling (b) a film Las Vegas-i promóciós sajtótájékoztatóján 2023. április 25-én. Fotó: ETHAN MILLER/Getty Images via AFP

Itthon ezzel a 111 ezer nézővel a Warner Bros. stúdió megdöntötte a hazai bevételi rekordját, és a Barbie felküzdötte magát a top 20 legsikeresebb első hétvégét magáénak tudó filmek közé is.

Ezek szerint mégsem sikerült az amerikai konzervatív influenszernek, Ben Shapirónak – a női test szakavatott ismerőjének –DESTROY-olnia Barbie-t:

link Forrás