A Tesla új, olcsóbb modellt gyártana Indiában

autó
2023 július 24., 13:30

A Reuters hírügynökség belső forrásokból származó információi szerint a Tesla üzemet építene Indiában egy új, 24 ezer dolláros árkategóriás modell gyártására.

A Tesla a helyi piacra és exportra tervez olcsó elektromos járműveket gyártani Indiában. A 24 ezer dolláros árkategóriába eső új Tesla autó tervéről már a hónap elején írt a Times of India.

A Tesla vezetői májusban is folytattak tárgyalásokat indiai illetékesekkel egy autógyártó és akkumulátorgyártó bázis létesítéséről.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója júniusban találkozott Narendra Modi indiai miniszterelnökkel, és a megbeszélések után jelezte a cége szándékát egy „jelentős beruházás” végrehajtására az országban.

photo_camera Illusztráció: Guus Schoonewille/AFP

A Tesla képviselői a Reuters értesülése szerint ebben a hónapban egyeztetni készülnek az indiai kereskedelmi miniszterrel egy üzem létesítéséről, ami a 24 ezer dolláros árkategóriába eső új modell gyártására szolgálna.

A Tesla által gyártani tervezett 2 millió rúpiás (24 ezer dolláros) elektromos autó így kb. negyedével lenne olcsóbb a Kínában gyártott és 32 ezer dollár körüli áron kapható Model 3-nál.

A Reuters kérését az értesülés kommentálására sem a Tesla, sem az indiai kereskedelmi minisztérium nem válaszolta meg.