Nagy öröm Mészáros Lőrinc számára, hogy egyedülálló know-how került a birtokába Horvátországban

siker
2023 július 26., 07:40

A Mészáros Csoporthoz tartozó Talentis Agro Zrt. büszkén jelentett be szerdán, hogy sikerült megvennie Horvátország legnagyobb alma- és nektarin termelőjét, a RABO d.o.o.-t. Az erről szóló szerződést Nikola Velicki vezérigazgatóval írták alá. Ezzel a Talentis Agro Zrt., valamint az MKB Magántőkealap együttesen 100 százalékos tulajdonrészt szereznek a horvát vállalatban.

A RABO, ami kevesebb mint 25 km-re, a Baranja Régióbn található Kneževi Vinogradi (Hercegszőlős) működik, évente több mint 8000 tonna almát és nektarint termel. A vállalat gyümölcsösei fagy-, jégeső- és UV-védelmi rendszerekkel, valamint napenergiával működő, rendkívül modern, számítógépes öntöző- és tápoldatozó rendszerekkel vannak felszerelve.

Az üzletről Mészáros Lőrinc a következő gondolatokat fogalmazta meg:

Nagy öröm számomra, hogy a Mészáros Csoport egyre több ágazata lép ki sikeresen a nemzetközi piacra és növeli külföldi leányvállalatai számát. Az újabb akvizícióval egy olyan egyedülálló gyümölcstermesztési, tárolási és termékskála know-how birtokába kerül a vállalatcsoport, amelyet itthon is sikerrel alkalmazhatunk a gyümölcstermesztés területén. Célkitűzésünk, hogy a Rabo d.o.o. megőrizze megszerzett márkanevét és pozícióját a gyümölcstermesztési ágazatban, ugyanakkor erős platformot biztosítson cégcsoportunk számára a növekedéshez és a jövőbeni beruházásokhoz ebben a különleges üzleti szektorban.”

A felcsúti gazdasági csoda egy ideje már nem csak jachtozni jár Horvátországba: focicsapata és ötcsillagos luxushotelje is van már a szomszédban.