Szájer József nyerte a legvadabb politikai távozások versenyét a Politico listáján

siker
2023 július 26., 10:02

Miután a norvég szélsőbal vezetője, Bjørnar Moxnes kénytelen volt lemondani egy ellopott napszemüveg miatt, a Politico összeállított egy listát a legkínosabb politikai botrányokról. A 11-es listán csak három történet kapott öt 🤦-t, de természetesen Szájer József brüsszeli kalandjai köztük vannak.

Szájer mellett ott áll a dobogón a szintén konzervítav Neil Parish, akinek traktorkeresés közben ragadta el a tekintetét egy pornóoldal a brit alsóház üléstermében. Mellettük ott van még a volt osztrák alkancellár, Heinz-Christian Strache is, akiról előkerült egy felvétel, amin részegen arról beszélt, milyen ellenszolgáltatásokat tud kínálni az pártjának adott támogatásokért cserébe. A média felvásárlására például Orbán Viktor módszereit tartotta irányadónak.

photo_camera A belga rendőrök átkutatják Szájer Józsefet Fotó: BTM

Ezek után a Politico mégis Szájer ereszezését nevezi az utóbbi idők legvadabb távozásának.Emlékeztetnek, hogy 2020-ban a fideszes EP-képviselőnek egy 25 fős meleg orgiáról menekült el az ereszen át a COVID miatti lezárások alatt, de a rendőrök így is elfogták, és a belga ügyészség akkori közleménye szerint még ekit is találtak a táskájában. Végül csak a járványügyi korlátozások megszegése miatt büntették meg.

Egyébként Deutsch Tamás nemrég azt fejtegette, hogy Szájer Józsefnek vissza kellene térnie a politikába, mert szükség van a tudására és a tapasztalatára. A Politico pedig azon csodálkozik, hogy miért nincs még szobra Brüsszelben.