Utolsó másodperces góllal nyert a férfi vízilabda-válogatott, döntőt játszik a világbajnokságon

sport
2023 július 27., 10:46

A magyar férfi vízilabda-válogatott egy nagyon színvonalas mérkőzésen 12-11-re legyőzte a címvédő spanyolokat, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe. A győzelemmel a csapat kvótát szerzett a 2024-es párizsi olimpiára.

Varga Dénes (j) és a spanyol Marc Larumbe Gonfaus a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon.
photo_camera Varga Dénes (j) és a spanyol Marc Larumbe Gonfaus a férfi vízilabdatorna negyeddöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a fukuokai vizes világbajnokságon. Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

A mérkőzésen szinte végig a spanyolok vezettek, a harmadik negyed elején már három gól volt a különbség. A magyar csapatnak két perccel a vége előtt sikerült egyenlítenie, a végjáték nagyon izgalmasan alakult. Először kontrát fújtak, majd a következő spanyol labdabirtoklásnál emberhátrányba került a válogatott. A spanyolok ezt hamar ellőtték, az utolsó támadás így a magyar csapaté volt. Manhercz Krisztián kissé éles szögből az utolsó pillanatban ellőtte, a labda pedig Aguirre hóna alatt becsúszott kapuba.

Varga Zsolt együttese a szombati döntőben az olimpiai bajnok szerbeket legyőző görögökkel játszik. (MTI, Nemzeti Sport)