Felhasználóinak több mint felét elvesztette Zuckerberg ellen-Twittere

TECH
2023 július 28., 17:50

Július 6-i indulása után hét órával már több 10 millióan regisztráltak a Meta új fejlesztésére, a Threadsre, ami azokat a felhasználókat célozza, akik kiábrándultak a látványosan hanyatló Twitterből. Ez a növekedés azóta megállt, sőt, a felhasználók fele otthagyta a platformot, írja a BBC.

photo_camera Fotó: JAKUB PORZYCKI/NurPhoto via AFP

Mark Zuckerberg normálisnak nevezte helyzetet. „Ha több mint 100 millió ember regisztrál, ideális esetben az lenne a legjobb, ha mindannyian vagy akár a felük itt maradna. Még nem tartunk ott” – mondta az alkalmazottaknak szánt üzenetben.

A Threadsszel már a bevezetés előtt akadtak gondok: az ellen-Twitter adatvédelmi okokból szeptemberig biztosan nem lesz elérhető az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban. Az Európai Bizottság jelenleg is tárgyal arról, hogyan igazítsa az alkalmazást az európai adatvédelmi törvényekhez. A vállalat termékért felelős vezetője, Chris Cox elmondta, hogy most olyan funkciókon dolgoznak, amikkel vissza lehet csalogatni az embereket a platformra.

Elon Musk a Threads indulására a Twitteren reagált: „Hál isten, ép ésszel irányítják”. A két közösségi médiatulajdonos között kezd elmérgesedik a viszony, már ketrecharcolni is akartak egymással, Musk pedig legutóbb faszmérő versenyre hívta Zuckerberget.