Milák Kristóf: „A csúcson mindenki magányos”

sport
2023 augusztus 02., 10:41

Nem akarta befejezni az úszást, de szüksége volt a feltöltődésre Milák Kristófnak, aki június közepén jelentette be, hogy nem indul a fukuokai világbajnokságon. Közleményében akkor azt írta, nagyon mély hullámvölgybe került, és bármennyire is szerette volna folytatni a 2016-ban kezdődött győzelmi sorozatát, sem fizikálisan, sem mentálisan nem volt azon a szinten, hogy ott legyen a világ legjobbjai között a vasárnap véget ért versenyen.

A 200 méter pillangó olimpiai bajnoka és világcsúcstartója a MOL Pályán kívül című podcastjében beszélt döntésének hátteréről, valamint jövőbeni terveiről.

photo_camera Fotó: Isza Ferenc/AFP

„Jelenleg megpróbálok minden felelősséggel járó dolgot kizárni az életemből, és csak szeretném megélni a pillanatokat, a felfedezés hajt. Untat és feszélyez az egy helyben ülés. Szeretnék egy kicsit magamra koncentrálni, és élvezni azokat a dolgokat, amik érdekelnek, például a gasztronómia” – mondta helyzetéről a 23 éves Milák.

„A csúcson mindenki magányos, küzdöttél valamiért, aminek a velejárója, hogy egyedül maradsz” – mondta, hozzátéve, hogy, ugyan nagyon nehéz időszakot élt meg, de nem akarta teljesen abbahagyni az úszást, a mai napig imádja a közeget és továbbra is a versengés élteti, szeretne még „három, négy vagy öt” olimpiai bajnoki címet nyerni.

Edzője, Virth Balázs a folytatásról szólva az SzPress hírszolgálatnak azt mondta, korábbi megállapodásuk értelmében szeptember 4-én várja a Duna Arénában az olimpiai bajnokot, ekkor egyeztetnek a jövőről. (MTI)